Nieuws

Vitesse zet weg naar boven verder in

ARNHEM - Vitesse heeft zich vaster in de subtop genesteld na een 3-0 overwinning op PEC Zwolle.
De Arnhemse ploeg domineerde grote delen van de matige wedstrijd. Vooral in de tweede helft was de thuisploeg heer en meester. Vitesse blijft dit seizoen in de eigen Gelredome zonder nederlaag en staat nu vijfde.

Fel Vitesse wint de duels

Piazon brak de ban in een vrij saaie eerste helft door na een blunder van Van Polen 1-0 te maken. Een ingooi werd door Havenaar verlengd. Van Polen zat mis en de van Chelsea gehuurde Piazon schoof de bal geheel vrijstaand in de verre hoek. Het meest dreigende moment voor Vitesse was een schot van Klich die even aan de aandacht van Pröpper was ontsnapt. Velthuizen bracht knap redding. Het felle Vitesse won de meeste duels, terwijl PEC door een zwakke opbouw totaal niet aan het voetballen kwam.

Lat en paal

Na rust kopte Havenaar uit een afgemeten voorzet van Ibarra op de lat en mikte Leerdam uit een corner op de paal. Even later kopte Leerdam Vitesse toch op een verdiende 2-0. Achenteh probeerde de bal nog van de lijn te krijgen, maar dat mislukte. Daarna kreeg PEC Zwolle, dat zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde, een aantal prima kansen om terug te komen. De grootste was voor Labylle die naast schoot. In de slotfase maakte de sterk spelende Piazon na goed werk van Ibarra en invaller Junior zelfs nog de 3-0. Het was de tweede treffer van de Braziliaan.