Nieuws

Oud-sponsor ontkent lezing Achilles'29

GROESBEEK - Achilles'29 was volgens voorzitter Harrie Derks in een vergevorderd stadium met een bouwbedrijf in Groesbeek om onder meer nieuwe kleedkamers te maken voor de voetbalclub.
Door een faillissement van de aannemer medio 2012 kon er volgens Derks echter nooit gebouwd worden. De gemeente Groesbeek had eerder al een bedrag van 3 ton uitbetaald aan Achilles'29 dat bestemd was voor die nieuwbouw van sportpark De Heikant.
Piet Kersten is voormalig directeur van aannemersbedrijf De Bruijn dat de kleedkamers in Groesbeek zou bouwen. Kersten is ook ex-hoofdsponsor van Achilles'29 en draagt de club nog steeds een warm hart toe. Hij bestrijdt echter ten stelligste de lezing van Derks.
'We hebben ondanks toezeggingen nooit een opdracht gekregen', reageert Kersten. 'Er is geen euro ontvangen door ons, maar we hebben wel veel voorbereidingskosten moeten maken. Het is flauw dat ze zich nu achter ons faillissement verschuilen, maar Achilles had zelf het geld niet voor de bouw. Ze konden die bouw niet financieren. Zo zit het. Ik had het graag gedaan hoor, want dat die opdracht niet is doorgegaan heeft ons mede de das omgedaan', aldus Kersten.
De gemeente Groesbeek wil weten wat er met het geld van de subsidie voor Achilles is gebeurd. Donderdag staat het onderwerp op de agenda tijdens de raadsvergadering. Het college wil de kwestie achter gesloten deuren behandelen, maar een aantal fracties wil dat verhinderen.