Nieuws

'Geen justice voor Diesel'

PUTTEN - De man die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van bulldog Diesel in Putten, wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie.
Dat zegt Marja Hofstede, het baasje van Diesel. Volgens Hofstede seponeert het OM de zaak. Het OM heeft nog niet gereageerd.
Diesel zou zijn overleden nadat hij het op 14 oktober 2012 aan de stok kreeg met een andere hond. Het baasje van die hond greep in. Volgens de politie tilde hij om beide dieren uit elkaar te krijgen Diesel bij de halsband op. Kort daarna overleed het dier. Later werd er een stille tocht georganiseerd voor Diesel en zijn baasjes

Speciale Facebookpagina

Op een Facebookpagina op internet ontstond grote ophef over het incident. Onder de noemer 'Justice for Diesel' is een pagina aangemaakt die inmiddels meer dan 5000 leden heeft. Ook nu zijn er veel reacties te lezen van mensen die boos zijn dat het OM niet zou gaan vervolgen.

Zwaar ontdaan

Hofstede en haar man zijn zwaar ontdaan omdat het OM niet overgaat tot strafvervolging. 'Dit is heel zuur. Je denkt het recht is recht, maar het is krom', aldus Hofstede. Ze verwacht binnenkort een civiele procedure aan te spannen tegen de man die Diesel optilde aan zijn halsband.