Nieuws

Spektakelstuk Vitesse in Bulgarije

LOVECH - Vitesse is de tweede voorronde van de Europa League begonnen met een gelijkspel.
In Bulgarije werd het 4-4 tegen Lokomotiv Plovdiv. Commentaren na de wedstrijd (audio).
Viermaal kwamen de Arnhemmers op voorsprong en even vaak gaf de ploeg de leiding uit handen.
Beide teams speelden met rouwbanden in verband met de aanslag op een bus met Israëlische toeristen in de Bulgaarse stad Burgas. Daarbij kwamen woensdag zeker acht mensen om het leven.
Plovdiv was in het begin sterker dan Vitesse. Salamastrakis kreeg de kans om te scoren, maar een reflex van Velthuizen voorkwam een doelpunt in een overigens bijna leeg stadion. De doelman van Vitesse hield zijn ploeg vaak op de been tijdens het duel.
Een voorzet van Hofs belandde bij de tweede paal bij Reis, die Vitesse knap op voorsprong zette. Lang konden de Arnhemmers niet genieten van de voorsprong, even later maakte Todorov uit een omhaal de 1-1.
Het bleef onrustig voor beide doelen en uit een voorzet van opnieuw Hofs bracht Van Ginkel Vitesse uit een kopbal weer op voorsprong.
Na een stevige tackle op Reis scoorde Ibarra van 25 meter afstand maar de goal werd afgekeurd door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz die vooral op de hand van thuisclub leek te zijn.
Na een paar minuten in de tweede helft waren de Arnhemmers terug bij af. Yasuda verzuimde te verdedigen zodat Lazarov de gelijkmaker kon binnenkoppen.
Het werd geen minuut saai in Lovech want kort daarop maakte Vitesse de 2-3. Wilfried Bony was de gevierde man, die na zijn doelpunt door het Bulgaarse publiek werd getrakteerd op oerwoudgeluiden.
Het zesde doelpunt van de avond werd gemaakt door Lazarov. Velthuizen zat er bij in de buurt maar kon de inzet niet keren. Reis schoot daarna tegen de lat en was een kwartier voor tijd opnieuw dichtbij een doelpunt.
Van Ginkel produceerde zijn tweede van de avond door met zijn linkerbeen de bal keihard tussen de palen te schieten. Even voor het einde kon Reis het duel definitief beslissen maar zijn inzet werd gekeerd door Gospodinov.
In blessuretijd ging het toch nog mis voor de Arnhemmers toen Plovidv voor de vierde keer op gelijke hoogte kwam, ditmaal via invaller Tássio.
Volgende week in het GelreDome mag Vitesse proberen de tweede Europese wedstrijd in tien jaar winnend af te sluiten.

Doelpunten: 22. 0-1 Reis, 23. 1-1 Todorov, 30. 1-2 Van Ginkel, 49. Lazarov 2-2, 53. Bony 2-3, 64. Lazarov 3-3, 78. Van Ginkel 3-4, 90. Tassio 4-4
Opstelling Lokomotiv Plovdiv: Gospodinov; Rodrigues, Bengelloun, Salamastrakis, Valeri Georgiev (Tássio), Venkov; Daniel Georgiev, Todorov, Zlatinski (Kiriakilis), Serginho (Eli Marques); Lazarov.
Opstelling Vitesse: Velthuizen; Yasuda, Kashia, Kalas, van Aanholt (Van der Struijk); van Ginkel, van der Heijden, Hofs (Pröpper); Ibarra (Chanturia), Bony, Reis.