Nieuws

Vlammenzee Nijkerk: 'brand meester'

Vlammenzee Nijkerk: 'brand meester'
Een zeer grote brand heeft donderdagavond een kunststoffenfabriek aan de Gezellenstraat in Nijkerk in de as gelegd.
NIJKERK - Een zeer grote brand heeft donderdagavond een kunststoffenfabriek aan de Gezellenstraat in Nijkerk in de as gelegd.
Niemand raakte daarbij gewond.
De brand ontstond rond zes uur. De massaal aanwezige brandweer kon het pand niet meer redden, maar kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden.

Meerdere bedrijven ontruimd

De brand woedde op een bedrijventerrein en heeft het gehele pand verwoest. In de fabriek lagen volgens een brandweerwoordvoerder kunststof pallets opgeslagen. Door de omvang van de brand moesten meerdere omliggende bedrijven worden ontruimd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bij de brand zijn zo'n 90 hulpverleners ingezet. De brandweer heeft twee kranen ingezet om delen van het pand te slopen en de laatste brandhaarden te kunnen blussen. Voor de veiligheid is het terrein afgezet met hekken. Personeel van de kunststoffenfabriek is opgevangen bij een nabijgelegen bedrijf.

Locatie van de fabriek in Nijkerk

 Foto's: E.Livestro

Dikke rookpluimen

De dikke zwarte rookwolken die bij de brand vrijkwamen, waren tot ver in de omgeving te zien. Omdat de wind richting Flevopolder stond, was er geen gevaar voor personen in de omgeving. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen zijn vrijgekomen. Omwonenden werd wel geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. de komende dagen moeten mensen in de wijde omtreke rekening houden met roetdeeltjes op groente en fruit en op speeltoestellen. Die moeten eerst schoongemaakt worden. Boeren moeten hun vee binnen een kilometer van de brandhaard binen  houden.
Vanwege de brand was de A28 tussen Hoevelaken en Harderwijk enige tijd in beide richtingen afgesloten. Rond 22.00 uur ging de weg weer open.