Nieuws

Radboudumc: veel jonge vuurwerkslachtoffers

NIJMEGEN - Voor de spoedeisende hulp van het Nijmeegse Radboudumc was de jaarwisseling drukker dan voorgaande jaren.
Dat zegt een voorlichter van het ziekenhuis.
Er werden in Nijmegen 13 vuurwerkslachtoffers behandeld, onder wie 5 kinderen. De meesten hadden letsel aan een hand. Er kwam ook een man binnen die vingers was kwijtgeraakt door vuurwerk.

'Normale of rustige nieuwjaarsnacht'

Het aantal vuurwerkslachtoffers in Gelderland lijkt overigens mee te vallen. Het zijn er 65. De meeste ziekenhuizen spreken over een normale of rustige nieuwjaarsnacht. Op de verschillende afdelingen voor spoedeisende hulp zijn mensen behandeld voor voornamelijk lichte verwondingen aan handen en ogen.

Ernstig letsel

In Ziekenhuis Rivierenland in Tiel kwam iemand binnen met zware brandwonden op meerdere plekken. Bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk meldde iemand zich met ernstig oogletsel en in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede werden drie personen behandeld die tijdens het carbidschieten gewond waren geraakt. In Zutphen raakte een man een hand kwijt door ontploffend vuurwerk.

Deel linkerhand kwijt

In de aanloop naar Oud en Nieuw raakten drie tieners gewond. In Twello moesten twee jongens van 15 en 17 in het ziekenhuis worden behandeld nadat zij vuurwerk hadden afgestoken. In Terborg raakte een 12-jarige jongen een deel van zijn linkerhand kwijt na het afsteken van vermoedelijk illegaal vuurwerk.