Nieuws

Olympische teams overgedragen in Arnhem

ARNHEM - Op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem was donderdag de officiële teamoverdracht van het Olympic TeamNL en Paralympic TeamNL.
De teamoverdracht is hét startschot voor de Olympische teams. Het is een symbolische overdracht van sporters door de sportbonden aan de Chefs de Mission Maurits Hendriks (Olympisch) en André Cats (Paralympisch) van NOC*NSF.

Anna Jochemsen

Voor Gelderland doen mee schaatser Stefan Groothuis uit Voorst en Anna Jochemsen uit Bennekom. Zij komt als alpineskiester uit voor het paralympisch team.  Anna skiet op één been omdat haar andere been bij de geboorte niet was volgroeid. Lopen doet ze gewoon met een bovenbeenprothese. Haar vader heeft Anna vroeger op wintersport leren skiën. Dit ging goed en ze kreeg er erg veel plezier in. Dit alleen was niet genoeg en Anna wilde beter leren skiën. Zo is ze bij DAAST (Dutch Adaptive Alpine Ski Team) terecht gekomen.
In het seizoen 06/07 mocht ze voor het eerst meedoen met de wedstrijden. Naast haar studie Voeding en Gezondheid traint ze hard en is zo in de wereldtop terecht te komen. In seizoen 2011/2012 werd ze meerdere keren 6e op een Worldcup. Haar doel nu is een medaille tijdens de Paralympische Spelen.

Stefan Groothuis

Stefan Groothuis mag tijdens de Olympische Spelen in Sotsji deelnemen aan maar liefst drie afstanden namelijk de 1500 meter, de 1000 meter en de 500 meter. Stefan Groothuis brak in 2005 door en werd bijna twee jaar geleden wereldkampioen sprint in Calgary. Een Olympische medaille ontbreekt nog op zijn lijstje.
Van 7 tot en met 23 februari 2014 worden in het Russische Sochi de 22ste Olympische Winterspelen gehouden. De elfde editie van de Paralympische Winterspelen vindt plaats van 7 tot en met 16 maart 2014.