Nieuws

Steeds drukker op Gelderse wegen

Steeds drukker op Gelderse wegen
De drukte op de wegen in Gelderland en Noord-Brabant neemt sneller toe dan in de Randstad. Dat staat in de Mobiliteitsbalans 2008, een rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid waarin de ontwikkelingen van het verkeer worden beschreven. Op de snelwegen in de Randstad staan meer files, maar de verkeersdruk op de wegen buiten de Randstad groeit sneller.
ARNHEM - De drukte op de wegen in Gelderland en Noord-Brabant neemt sneller toe dan in de Randstad. Dat staat in de Mobiliteitsbalans 2008, een rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid waarin de ontwikkelingen van het verkeer worden beschreven. Op de snelwegen in de Randstad staan meer files, maar de verkeersdruk op de wegen buiten de Randstad groeit sneller.
Het gaat met name op wegen vanuit Gelderland en Noord-Brabant die op de Randstad zijn gericht, zoals de A12, A15 en A2.
Maatregelen zoals aanleggen van spitsstroken, nieuwe wegen en wegverbredingen hebben ervoor gezorgd dat het reistijdverlies niet met 66 procent, maar met 53 procent is toegenomen.
Het tijdverlies neemt sneller toe dan de verkeersomvang. Dit is vooral te zien tijdens de spits op de wegen rond de grote steden in de Randstad. De spitsen duren langer en ook buiten de spits wordt het steeds drukker.