Nieuws

Noodweer: kassen Huissen ingestort

HUISSEN - Op diverse plaatsen in Huissen is vrijdagavond groteschade ontstaan na het noodweer.
Bomen werden ontworteld, meerdere kassen zijn ingestort. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Miljoenenschade kassen door noodweer

Het kassencomplex aan de Bergerdensestraat raakte zwaarbeschadigd. Een kas vol met geraniums ging tegen de vlakte. Bij een andere kas zijn alle ruiten gesprongen en een deel van de metalen frames is ontzet.
Een kassencomplex bij de kruising Driegaardsestraat - de Hoeve stortte in, er werden op dat moment tientallen auto's in de kas gestald. De eigenaren van de diverse kassen schatten dat de schade in de miljoenen euro's loopt. Ook werden een stuk of 6 bomen ontworteld. De brandweer heeft een hoogwerker ingezet om de Driegaardsestraat vrij te maken.

Inwoners van Huissen wisten niet wat hen overkwam. 'Het was net alsof ze met keien tegen de ruiten gooiden.'

Daklood op auto's

Bij het gemeentehuis in Huissen is een groot stuk lood van dak af gewaaid, daardoor raakten meerdere auto's beschadigd.

Opvallend veel stormschade

Ook op andere plaatsen in de provincie ging het mis. De brandweer kreeg vrijdagavond veel meldingen van stormschade binnen. Het ging vooral om takken die waren afgebroken en bomen die zijn omgevallen. De brandweer zaagde de omgevallen bomen aan stukken, de gemeente haalt het hout later weg. Volgens de brandweer Noord- en Oost-Gelderland zijn er de afgelopen maanden bijzonder veel stormen geweest die voor schade zorgden.
2/2 In #Hengelo boom op woning gewaaid, flinke schade woning, waterleiding door wortels kapot getrokken. Voor zover nu bekend geen gewonden.
— VNOGregio (@VNOGregio)

Geen stroom

In Neede waaide een boom tegen een woning. In Ede heeft de wijk Rietkampen bijna 20 minuten zonder stroom gezeten door blikseminslag. Ruim 4000 huizen werden getroffen door de stroomstoring.

Grote bomen in Angeren leggen het loodje

In Angeren is van enkele gezichtsbepalende bomen bij basisschool Marang niet veel meer over. Foto's Anja Biezeman:
Ook elders in Angeren begaven bomen het, onder meer bij de Jan Joostenstraat.
In Hoog-Keppel viel een boom op een auto. De brandweer maakte de weg weer vrij:

Bij een huis aan Kieftskampallee in Duiven waaiden de dakpannen van het dak. Een auto is daarbij zwaarbeschadigd geraakt.