Nieuws

Survivalrun Beltrum viert 25e verjaardag

BELTRUM - Zo'n 1260 atleten hebben zondag meegedaan met de jubileumeditie van de Survivalrun Beltrum, die 25 jaar bestaat.
Aan het Open Nederlands Kampioenschap deden 340 atleten mee.

Het parcours

Het parcours van de survivalrun, waarbij hardlopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende hindernissen, voerde langs natuurgebied de Waterster. Toeschouwers konden de sporters volgen via de speciale auto- en fietsroute, die zicht gaf op spectaculaire hindernissen zoals de 70 meter lange touwcombinatie. Wilt u vast een voorproefje? Zo ging het er vorig jaar aan toe!

Van jong tot oud

In totaal zijn er acht categorieën waar deelnemers zich voor konden inschrijven, variërend in afstand en geschikt voor jong en oud. De jeugdrun is bijna 6 kilometer, de zogenoemde 'Hele Run' is 22,5 kilometer.

Survivallegendes

De opening van de 25e editie werd verricht door voorzitter Paul Geessink en survivallegendes Stef Beunk, Jan Maarse en Eddie te Woerd. Ook oud-staatssecretaris mevrouw Ross van Dorpwas aanwezig. Zij loste het startschot om 9:15 uur voor de lopers van het Nederlands Kampioenschap.

Geschiedenis

De Beltrumse Survivalrun is van oorsprong ontstaan vanuit de jacht. Nu, bijna 25 jaar later, is de survivalrun niet meer weg te denken uit de sportwereld. Toch kan iedereen er in principe aan meedoen. De doelstelling van de Stichting Survival Beltrum is dat de hele run voor iedereen haalbaar is, mits men er voldoende voor traint.