Nieuws

Introdans teleurgesteld over advies

ARNHEM - Introdans is bijzonder teleurgesteld over het advies van de Raad voor Cultuur om het Arnhemse dansgezelschap slechts 100.000 euro extra subsidie te geven.
Introdans had om 1,2 miljoen euro gevraagd.
Introdans krijgt nu 2,5 miljoen subsidie per jaar. De raad geeft onder meer aan dat een deel van de plannen een concrete invulling mist.
Bij Literair Productiehuis De Wintertuin in Nijmegen, vooral bekend door het literatuurfestival De Wintertuin, zijn ze wel opgetogen. Het huis krijgt nu 53.000. De raad adviseert 140.000 euro te geven.
Verder adviseert de raad onder meer 2,2 miljoen euro te geven aan Toneelgroep Oostpool in Arnhem. Die had 3,1 miljoen gevraagd. Theatergroep Kwatta in Nijmegen krijgt wat de raad betreft 380.000 euro en de raad stelt voor 185.000 euro subsidie te geven aan Music Meeting, een driedaags buitenfestival in Park Brakkenstein in Nijmegen.
De Arnhem Mode Biënnale had 350.000 euro subsidie gevraagd, maar de raad vindt dit evenement te lokaal georiënteerd en vindt dat het te weinig uitstraling naar de internationale modewereld heeft.