Nieuws

Welke reportage uit april bleef u het meeste bij?

ARNHEM - Het is weer tijd voor terugblikken.
Omroep Gelderland maakte het afgelopen jaar talloze reportages. Van heftige gebeurtenissen tot ogenschijnlijk kleine dingen, leidend tot een glimlach. Wij selecteerden drie reportages uit april en zijn benieuwd: welke bleef u het meeste bij?

Groesbeker geeft koningin drie dikke pakkerds

Er was deze maand wat gedoe over Fred de Graaf die zijn hand al dan niet op het achterste van de koningin legde, maar Gerard van de buurtwinkel in Groesbeek maakte het bonter: hij gaf de koningin drie dikke pakkerds toen ze hem een verrassingsbezoek bracht.

Gevangenis in Doetinchem leeg

De Kruisberg in Doetinchem was vele jaren een gevangenis, maar bezuinigingen bij Defensie maakten daar een einde aan. En dus stond het gebouw in april leeg. Wat bleef waren de herinneringen, bijvoorbeeld bij schrijver Gerard Rouw, die er ook werkte. Later kwam er alsnog een andere bestemming: er worden nu asielzoekers opgevangen.

Ontslagen bij jeugdzorg

Het was dit jaar een overgangsjaar in de zorg. Komend jaar gaan de taken over naar de gemeenten en dat zorgt voor veel onzekerheid bij personeel. In april werd bekend dat 140 mensen bij jeugdzorg hun baan verloren.

Welke reportage bleef u het meeste bij?


Woensdagochtend vindt u op onze site de onderwerpen van mei die uw aandacht trokken.