Nieuws

Condoleanceregister voor burgemeester Luesink van Doesburg

DOESBURG - In het stadhuis van Doesburg ligt sinds maandag een condoleanceregister voor de overleden burgemeester Kees Luesink.De burgervader leed al langer aan darmkanker en overleed afgelopen weekend op 61-jarige leeftijd.
Luesink was 6 jaar burgemeester in Doesburg. Eerder was hij raadslid en wethouder in Zutphen.

'Populaire burgemeester en een bijzonder kundig bestuurder'

Volgens gemeentesecretaris Christian van den Berg was Luesink een populaire burgemeester en een bijzonder kundig bestuurder. 'Doesburg is een mooie hanzestad, maar burgemeester Luesink heeft dat verder op de kaart gezet. Hij heeft zich echt hard gemaakt voor het doorontwikkelen van markante gebouwen in de stad. Ook heeft hij zich achter de schermen flink bemoeid met het verenigingsleven.' Het condoleanceregister werd op de eerste dag door 50 mensen ingevuld.
Zijn grote trots was het vieren van 777 jaar stadsrechten in Doesburg. 'Daar is hij heel actief mee bezig geweest', aldus Van den Berg. Kees Luesink kon volgens hem ook echt warmte uitstralen naar mensen en meende dat ook. 'Ik denk dat mensen dat altijd hebben gevoeld.'

Opgebaard in de raadzaal

Luesink wordt in besloten kring begraven. Vrijdag is er gelegenheid tot afscheid nemen op het stadhuis in Doesburg. De burgemeester ligt dan van 16.00 tot 18.00 uur opgebaard in de raadzaal. 'Dat was een wens van hem', zegt Van den Berg. Zaterdag is er een herdenkingsdienst in de Martinikerk in Doesburg.
Foto boven bericht: Peter Bakker APART fotografie