Nieuws

Zwaar gehandicapt, maar zielsgelukkig

ARNHEM - Zeoverleefde 20 jaar geleden ternauwernood een aanslag, raakte zwaar gehandicapten belandde in een rolstoel.
Maar dat weerhoudt de Arnhemse Margreet Bos er niet van om te genieten van het leven. Ze wil nu een documentaire maken op zoek naar het wezen van geluk.
Margreet wil de film samen met cabaretière Karin Bruers maken, maar het geld daarvoor is er niet. Via crowdfunding zoeken ze nu de financiële middelen om de film mogelijk te maken.
Zie hieronder de trailer voor de film:
Na haar studie was Margreet op wereldreis. Criminelen gooiden in Ethiopië een handgranaat in haar auto, waarna die ontplofte. Daarbij kreeg Margreet zelfs granaatscherven in haar hoofd. Toch overleefde ze de aanslag. 'Ik heb het gelukkig overleefd. De andere backpacker waarmee ik reisde is helaas overleden. Door de granaatscherven in mijn hersensen kreeg ik een zware hersenbloeding, waarna ik twee weken in coma heb gelegen.' Daardoor is Bos nu linkszijdig volledig verlamd.

Zielsgelukkig

De Arnhemse is daarna niet bij de pakken neer gaan zitten. 'Ik heb daar geen zin in, ik ben wereldkampioen genieten. Ik ben gek op het buitenland, maar ben uitermate gelukkig dat ik in Nederland ben. Ik krijg een uitkering, een rolstoel, een plek om te wonen en er zijn mensen die me verzorgen. Er zijn veel sportclubs en reisorganisaties voor gehandicapten in Nederland. Mijn familie, vrienden en ouders zijn geweldig. Dat maakt me zielsgelukkig.'

'De film moet de hele wereld gelukkiger maken'

In de documentaire komt niet alleen Margreet zelf aan het woord, ook spreekt ze bijvoorbeeld mensen die vluchtten voor geweld of mensen die op andere manieren trauma's opliepen. Ook worden naast geluksprofessoren gewone mensen gesproken over geluk.