Nieuws

De wagen vol verhalen rijdt door op radio

ARNHEM - Vanavond is bij Omroep Gelderland de laatste uitzending te zien van de12-delige televisieserie 'Een wagen vol verhalen'.Maar de wagen stoptniet, hij rijdt in de komende maanden door op radio.
Van 10 januari t/m 28 maart haalt René Arendsen elke zaterdag verhalen over tradities en gebruiken op met de wagen. Tussen 10.00 en 13.00 uur is er ruim aandacht voor Gelderse gebruiken en tradities.
Vanavond knalt presentatrice Renate Schutte er op tv bij Omroep Gelderland uit met het carbidschieten Een traditie om de duivel te verjagen, wat we natuurlijk vooral kennen van oudjaarsdag, maar wat ook wordt gedaan om een huwelijk mee aan te kondigen of bij een verjaardag van iemand die 50 wordt.

Joop Boxstart

Ook voor die bijzondere mijlpaal is vanavond aandacht, want er rijdt een levende Sarah mee op de wagen. Verder in de uitzending onder meer smaltappels in gortepap, Mechteld ten Ham, processies en streekmuziek van Joop Boxstart.
Een wagen vol verhalen is een project om Gelderse tradities en gebruiken te verzamelen via de website www.eenwagenvolverhalen.nl. Het verzamelen gaat ook de komende tijd door, dus heeft u een mooi verhaal over hoe u bijvoorbeeld Kerst of Oud en Nieuw viert? Zet hem dan op de site. De verhalen op de site zijn een bron voor radio, televisie, facebook, twitter en de nieuwsbrief van het project.
Volgend jaar rijdt de wagen vanaf 30 maart ook weer op TV Gelderland. De redactie is daarvoor nog op zoek naar gedichten over de verschillende Gelderse streken/plaatsen. Mail uw ode aan uw omgeving naar eenwagenvolverhalen@gld.nl
Poll
test poll
1
2