Nieuws

Arno Mijnten (15), van Bruce Springsteen naar een kerstliedje

ARNHEM - Hij stond 2 jaar geleden, als jongen van 13, met Bruce Springsteen op het podium.
Afgelopen zomer zong ie een liedje met Tim Knol. En nu is er een kerstliedje van hem. Muziek is alles voor Arno Mijnten uit Hoevelaken. Donderdag was hij op bezoek bij Radio Gelderland.
Arno wist niet wat hem overkwam, op tweede pinksterdag 2012 tijdens Pinkpop. Hij was met zijn vader Martin naar Landgraaf afgereisd om Bruce Springsteen te zien. Ze stonden vooraan. 'Ik dacht: op zo'n podium zou ik wel eens willen staan.' En nadat ie eerst een plectrum van The Boss had gekregen - een plaatje waarmee de snaren van de gitaren getokkeld worden - was het ineens zover: Springsteen trok Arno het podium op. Samen zongen ze Waiting' on a Sunny Day.
Arno kreeg de smaak te pakken. Optreden met Tim Knol leek hem ook wel wat. Toen Knol afgelopen zomer in Amersfoort optrad, trok Arno de stoute schoenen aan. 'Ik neem vaak mijn gitaar mee bij optredens. Toen zag ik hem bij de wc en vroeg ik of we samen een nummer konden doen. En toe zei hij: ja, doe maar.' Op verzoek van Arno werd het Like a Rolling Stone van Bob Dylan. Ze deden het bij een Dylan-tribute in het Concertgebouw in Amsterdam nog eens dunnetjes over.
En nu dus een kerstliedje, Dan denk ik aan kerst. Arno schreef het grotendeels zelf. Zijn gedachten gaan uit naar kinderen die het minder hebben dan hij. 'Dan denk ik aan de kinderen die leven in de shit', luidt een regel uit het liedje.
Wat 2015 Arno gaat brengen, weet hij nog niet. 'Ik heb nog geen optredens staan. Misschien een bevrijdingsfestival.' Voor een publiek van duizenden mensen deinst hij in elk geval niet terug. Dat is makkelijker dan even wat voor 3 mensen spelen.'