Nieuws

'Gelderland was top dit jaar'

ARNHEM - Het Kröller-Müller in Otterlo, Thermen Bussloo in Voorst, de Apenheul in Apeldoorn, Rijnstate in Arnhem en Besi in Duiven, ze hebben allemaal iets gemeen.
Ze waren namelijk allemaal 'top' dit jaar, als we de lijstjes mogen geloven.
Zo werd deze week bekend dat het Kröller-Müller 2e stond in de top 10 'Beste musea van Nederland' en vrijdag kwam naar buiten dat Thermen Bussloo het 'Beste Welnessresort van Nederland' is. In die twee lijstjes domineerde Gelderland ook de top 10.
Maar dat waren niet de enige lijstjes in 2014. Zo stonden de Apenheul en Burgers' Zoo eerder dit jaar in de top 10 'Beste Dierenparken van Nederland'. Als dat nog niet genoeg was, was er ook nog succes voor de ziekenhuizen. Rijnstate en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk staan in de top 10 van de 'Ziekenhuis top 100'. In die laatste lijst stonden ook nog 9 anderen Gelderse ziekenhuizen. 

Vakantieprovincie van Nederland

Gelderland glorieert dus met haar activiteiten en voorzieningen, maar ook als de Gelderlander even wil uitrusten zit hij goed in de provincie. Gelderland werd namelijk begin dit jaar, door het Nederlands Bureau voor Toerisme, verkozen tot de nummer 1 vakantieprovincie van het land. Dat was overigens niet voor het eerst, maar al voor de vijfde keer op rij.

Maakindustrie niet alleen in de Randstad top

Vergeet de recreatie even, want er wordt ook gewerkt in Gelderland. Bijvoorbeeld in de maakindustrie. Dat verwacht je vooral in de Randstad, maar Gelderland domineert ook de top 100 bedrijven in de maakindustrie. Maar liefst 19 bedrijven uit Gelderland werden genoemd in de lijst van 'Website Management Team'. Daarmee komt bijna een vijfde van de top 100 bedrijven uit Gelderland. Het beste Gelderse bedrijf stond op nummer 7, Besi in Duiven. Ook MPS Red Meat Slaugthering uit Lichtenvoorde (8e) stond in de top 10.
Er kan dus gezegd worden dat Gelderland dit jaar top was in de top-lijstjes. Nu is het afwachten of Thermen Bussloo en de Apenheul ook in 2015 weer kunnen gloreren.