Nieuws

Eindstand: bijna 2 ton voor de Voedselbank

ARNHEM - De voedselbankactie van Omroep Gelderland heeft voor 197.192,65 euro aan producten opgeleverd.
Dat zijn in totaal 137.843 producten.
De actie voor de voedselbank eindigde vrijdagavond met een liveshow van 3 uur. Projectleider Ralph Tip is overweldigd door de geweldige aantallen. 'Waar ik echt trots op ben is dat Gelderland deze actie heeft gedragen. Bedrijven zijn prachtig maar de mensen en verenigingen die de actie hebben gesteund, dat vind ik eigenlijk nog mooier'.
Het tellen van al die ingezamelde producten gaat nog steeds door
De actie was samen met de andere regionale omroepen. Het landelijke bedrag dat is opgehaald ligt over de 2,3 miljoen euro. Waarschijnlijk zal dat de komende dagen nog oplopen aangezien er op twee locaties is ingezameld en nog niet alles is geteld.
Eindstand: 92.678 producten met een waarde van 125.000 euro! #vb14
— Omroep Gelderland (@OmroepGLD)
Van 8 tot en met 19 december konden mensen bij 17 inleverpunten in heel de provincie en bij Omroep Gelderland producten inleveren ten bate van de voedselbank. Bijna alle regionale omroepen deden mee met de actie.
Bij de 17 voedselbanken in Gelderland komen in totaal 11.000 mensen. In de afgelopen anderhalve week kwamen veel schrijnende verhalen aan bod, zoals het filmpje van Leoniek die maar één keer per dag kan eten.