Gelderse Vallei

Anouk uit Ede gaat naar het WK Cheerleading

EDE - Het wereldkampioenschap Cheerleading van de International Cheer Union is op 24 t/m 26 april 2024 in Orlando Florida. En Anouk Diender uit Ede is erbij. Komend weekend zijn de eerste trainingen.
Anouk behoort tot de 45 geselecteerde atleten die Nederland gaan vertegenwoordigen. Ze maakt deel uit van het eerste Nederlandse All-Girl team in de geschiedenis. 22 atleten uit acht verschillende verenigingen maken het team compleet. Onder leiding van de coaches Ciana Perez, Giovanna Smith, Florian de Coster en Amber Aerts is het team nu in voorbereiding voor hun deelname op het ICU wereldkampioenschap Cheerleading 2024.
Stichting Team Cheerleading Nederland is de organisatie die na try outs een nationale equipe selecteert. Het team wordt vervolgens in tien trainingsweekenden klaargestoomd voor een WK-waardige routine. En daar komt het nodige, stunt-, turn-, gooi- en vangwerk bij kijken.
De atleten worden getraind door coaches uit België, Duitsland en Amerika. Voor de prestigieuze wedstrijd komt jaarlijks de wereldtop van de cheersport bij elkaar voor een strijd der titanen op een internationaal podium.