Achterhoek

Groen licht voor koopwoningen op bedrijventerrein in Doetinchem

Groen licht voor koopwoningen op bedrijventerrein in Doetinchem
Groen licht voor koopwoningen op bedrijventerrein in Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem wil meewerken aan een plan om een voormalig kantoorpand om te bouwen tot bijna dertig ‘goedkope’ koopappartementen. Het gebouw op bedrijventerrein Verheulsweide staat op dit moment leeg.
Het gaat om een kantoorpand aan de Gezellenlaan, nabij het Zone.college. Hoewel het op een bedrijventerrein staat, is het een gebied dat is aangewezen als een zogenaamd ‘transformatiegebied wonen-werken’. Daarom wil Doetinchem meewerken aan het plan. “Zo hoeft er niet gesloopt te worden en is er minder nieuwbouw nodig”, aldus de gemeente, die het als een bijdrage ziet aan de groeiambitie naar 70.000 inwoners. “Om het gebouw ook aantrekkelijk te maken voor wonen moeten er wel nog enige aanpassingen worden gedaan, zoals het vergroenen van de gevel en het terrein.”
In totaal wil de initiatiefnemer 27 kooppartementen realiseren in het ‘goedkope segment’. Op dit moment is in Doetinchem ook een tekort aan ruimte voor bedrijven, maar deze locatie past volgens de gemeente niet bij de vraag van ondernemers: “De jarenlange leegstand van het pand toont aan dat er weinig vraag is naar dit soort panden. De transformatie naar wonen is daarom een goede keus, omdat er wel grote vraag is naar woningen in dit segment in Doetinchem.”