Achterhoek

Politie Oude IJsselstreek op boevenpad om inbraak te voorkomen

Politie Oude IJsselstreek op boevenpad om inbraak te voorkomen
Politie Oude IJsselstreek op boevenpad om inbraak te voorkomen © REGIO8
ULFT - Naar aanleiding van het hoge aantal fietsendiefstallen en woninginbraken in de gemeente Oude IJsselstreek, hield de politie samen met de handhaving en studenten een actie om inwoners bewust te maken van het gevaar van inbrekers.
“We kijken tijdens de actie vooral of huizen aantrekkelijk zijn voor inbrekers. Dat zijn dan vooral de huizen die er verlaten uitzien. Eigenlijk denken we dus een beetje als inbrekers”, zegt agent Jan-Willem Schaap. “We proberen echt een stukje bewustwording te creëren bij de inwoners. We zijn met bijna twintig collega’s op pas vanavond om alle kernen aan te doen”, zegt handhaver Karin Rosmulder.
Hoewel de actie misschien een druppel op een gloeiende plaat lijkt, denkt Schaap hiermee wel impact te maken: “We gaan het met opsporing alleen nooit redden. We moeten aan de voorkant zorgen dat mensen hun woning niet aantrekkelijk maken voor inbrekers.” De tip van de politie is dan ook om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is. “Ik denk dat we met deze actie echt wel verschil kunnen maken. Niet iedereen bereiken we, maar toch wel een heel aantal inwoners die we echt iets bij kunnen brengen”, zegt Schaap.