Liemers

Parkeerdruk in ’s-Heerenberg, Montferland neemt ‘eerste maatregel’

Parkeerdruk in ’s-Heerenberg, Montferland neemt ‘eerste maatregel’
Parkeerdruk in ’s-Heerenberg, Montferland neemt ‘eerste maatregel’ © Gemeente Montferland
'S-HEERENBERG - Bij Gouden Handen in ’s-Heerenberg zijn extra parkeerplaatsen aangelegd om de parkeerdruk in het centrum minder te maken. Op ongeveer vijf minuten lopen van het winkelhart zijn honderd plekken toegevoegd, het is volgens de gemeente Montferland een ‘eerste maatregel’.
“Door een groot nieuw parkeerterrein voor lang parkeren, komen er in het centrum meer plekken voor als je kort wil parkeren, bijvoorbeeld om de boodschappen te doen”, geeft wethouder Jeanette Derksen aan. “Wij hopen door deze extra parkeerplaatsen weer veel gasten te mogen verwelkomen in onze kasteelstad.” De parkeerplaatsen bij Gouden Handen zijn vrij te gebruiken, er is geen blauwe kaart nodig. Tegelijkertijd gaan er wel andere regels gelden voor de parkeerplaatsen op de Bleek. Daar moeten automobilisten binnenkort wél een blauwe kaart gebruiken bij het parkeren.
Montferland ziet het gebrek aan parkeerruimte in de kasteelstad al langer als een ‘door in het oog’. Voor ondernemers en bezoekers, maar ook voor de gemeente zelf. De honderd extra parkeerplaatsen aan de rand van de stad zijn volgens de gemeente de ‘eerste maatregel in een rij’. Concrete plannen zijn er nog niet, wel een traject richting aanpassingen.

Meer maatregelen

Eind maart wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de ondernemersvereniging en wijkraden. Dit wordt gebruikt als input voor nieuw parkeerbeleid, dat in het laatste kwartaal van dit jaar in de Montferlandse gemeenteraad moet worden besproken.