Achterhoek

Vijf ton om nieuwe Doetinchemse woonwijk van de grond te krijgen

Geld voor nieuwe woonwijk in Doetinchem.
Geld voor nieuwe woonwijk in Doetinchem. © REGIO8
DOETINCHEM - De provincie Gelderland investeert vijf ton in een nieuwe Doetinchemse woonwijk, Stadspark Keppeloord om leegstand in de stad tegen te gaan. Ook Winterswijk krijgt geld uit Steengoed Benutten, zoals het provinciale geldpotje heet.
Woonwijk Keppeloord komt op het verouderde bedrijventerrein achter het Metzo College en het Graafschap College. In de nieuwe woonwijk komen 250 woningen, waarvan 105 als zorgappartementen worden opgeleverd. Ook komen er 123 huurwoningen, daarvan zijn er 56 bedoeld voor sociale huur. De overige huizen zijn koopwoningen. Om de woonwijk te bouwen moest houthandel Kort Hout, dat aan het Zaagmolenpad zat, vertrekken. Het bedrijf heeft inmiddels intrek genomen in een voormalig pand van Liander aan de Plakhorstweg.
Volgens de provincie wordt op die manier ook overlast voorkomen bij het leegstaande pand en blijft de werkgelegenheid van de houthandel intact. In totaal stopt de provincie 2,5 miljoen euro in het project en wordt er naast Doetinchem ook geld gegeven aan plannen in Winterswijk, Beneden-Leeuwen, Nijmegen en Oosterhout. In Winterswijk worden vijftien appartementen gerealiseerd in de Hoofdwinkelstraat volgens het Young People Living concept, dit zijn woningen met gedeelde voorzieningen zoals wasruimtes.