Liemers

Turkse vluchteling stopt protest wegens bedreiging

Turkse man protesteerde in Zevenaar
Turkse man protesteerde in Zevenaar © RTV Connect
ZEVENAAR - De Turkse vluchteling die afgelopen week protesteerde voor het opvangcentrum in Zevenaar, moet noodgedwongen stoppen nadat hij zich onveilig voelde. “Helaas is er nog niks veranderd in mijn zaak”, laat de Turkse man weten.
Hij vertelt dat er verschillende journalisten langs zijn geweest voor zijn verhaal en dat er afgelopen vrijdag twee mannen in een auto stopten. “Ik zat op dezelfde plek in de ochtend en ze deden het raam naar beneden. De mannen schreeuwden hard en maakten veel handgebaren. Ik verstond ze niet, want ze spraken Nederlands.”

Terug bij af

De Turk voelde zich hierna niet meer veilig en besloot te vertrekken. “Gezien het potentiële risico op lichamelijk letsel besloot ik mijn protest op vrijdag af te ronden. Helaas ben ik weer terug waar ik begon.”
“Van wat ik heb meegemaakt, behalve de laatste dag, zijn er erg aardige mensen in Nederland. Ik geloof dat ik mijn best heb gedaan. Er is nu geen andere keuze dan te wachten”, laat de vluchteling weten.

Geen reactie COA

De politieke vluchteling heeft één week lang geprotesteerd tegen de lange procedure die hij tegemoet gaat. Normaal gesproken duurt deze procedure vijftien maanden, maar bij de man duurt het langer. Het COA en IND laten beide weten dat het de laatste tijd erg druk is en dat ze niet op een individuele casus in willen gaan.