Liemers

Nieuwe rotonde bij Beek alweer op de schop: 'Nu hufterproof maken'

Nieuwe rotonde bij Beek alweer op de schop: 'Nu hufterproof maken'.
Nieuwe rotonde bij Beek alweer op de schop: 'Nu hufterproof maken'. © REGIO8
BEEK GEM MONTFERLAND - De rotonde op de N812 tussen Babberich en Beek kan alweer op de schop. Een paar maanden geleden werd de rotonde geopend voor het verkeer, maar hij moet nu alweer hersteld worden. De blokken aan de binnenzijde zijn beschadigd geraakt.
Meerdere blokken rond de rotonde zijn al kapot. Veel blokken zijn ook naar binnen gedrukt. "We moeten de rotonde nu 'hufterproof' maken", laat een woordvoerder van de provincie weten. Ze geeft aan dat ze het zelf ook bijzonder vindt dat de rotonde nu al beschadigd is. "Momenteel zijn we de opties aan het bekijken hoe we dit gaan herstellen. Dus of er dan een afsluiting komt, kan ik nu nog niet zeggen", aldus de woordvoerder.
Hoe de rotonde hersteld wordt, is ook nog niet precies bekend. "Het doel is in ieder geval dat de rotonde op een wijze gerepareerd wordt, dat hij niet nog eens zo snel kan beschadigen", zegt de woordvoerder. Het is niet bekend of dergelijke snelle schades vaker voorkomen bij nieuwe rotondes.

Afgesloten naar Babberich

Wanneer de rotonde wordt hersteld, is dus nog onbekend. Wel gaat de N812 tussen Babberich en Beek vanaf maandag 11 maart ongeveer anderhalve maand lang op de schop. In opdracht van de provincie Gelderland wordt onder meer het kruispunt bij bedrijventerrein Transito aangepakt.