Achterhoek

Hotel Ruimzicht in Zeddam in race om beste leerbedrijf te worden

Hotel Ruimzicht uit Zeddam in race om beste leerbedrijf te worden
Hotel Ruimzicht uit Zeddam in race om beste leerbedrijf te worden © REGIO8
Het Zeddamse hotel restaurant Ruimzicht is in de race om het beste leerbedrijf van het jaar 2024 te worden. Ze hebben een plek in de top 10 bemachtigd in de catagorie gastvrijheid. Het is voor manager Lynn Geerdink een kroon op het werk.
“Het is echt een heel bijzonder gevoel dat we genomineerd zijn voor deze mooie prijs", zegt Geerdink. "Het zou een mooie beloning zijn, omdat we jaarlijks toch een groot aantal leerlingen begeleiden.”
Die leerlingen worden in Zeddam volgens de manager als volwaardig collega gezien, dat draagt naar eigen zeggen bij aan het succes: “Het mooiste is dat veel leerlingen na de opleiding hier ook blijven werken, dat is een bevestiging dat we iets goed doen."
Stagiaire Jilke Lensing sluit zich aan bij de woorden van de manager: "Ik draai hier gewoon mee in het team en doe precies wat medewerkers ook doen, ik heb mezelf echt enorm ontwikkeld."

Zes leerlingen

Op dit moment werken er zes leerlingen in de horecazaak. Hiermee wordt een gedeelte van het personeelstekort opgelost, want ook daar hebben ze in Zeddam mee te maken. Bij de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) herkennen ze het probleem, dat in de hele Achterhoek speelt. Geerdink lost een groot gedeelte van het personeelstekort op met leerlingen en stagiaires.
Ruimzicht is wat de belangenorganisatie betreft een voorbeeld voor andere bedrijven. “Dit is een prima ontwikkeling, ze werken hier ook op alle niveaus met leerlingen. Zo betrek je jongen mensen echt bij je bedrijf”, vindt Marcel Beekman, lokale KHN-bestuurder.
De prijs voor beste leerbedrijf wordt 13 mei uitgereikt op het uitblinkersgala. De prijs is een initiatief van de MBO Raad en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Die laatste is de organisatie die bedrijven als leerberdrijf bestempeld.