Liemers

RKPSC schrapt rooms-katholiek na fusie met Pajodos

RKPSC gaat verder als Pannerdense Sportclub
RKPSC gaat verder als Pannerdense Sportclub © Danny Heuveling
PANNERDEN - RKPSC heeft de naam aangepast. De Rooms Katholieke Pannerdense Sportclub is dit jaar gewijzigd naar Pannerdense Sportclub, PSC. Dit is gebeurd na het samengaan met omnivereniging Pajodos.
“Er zijn nu veel diverse sporten op dezelfde plek en dat is voor het dorp zelf goed", vertelt Eddie van Kooij, voorzitter van PSC. "We hebben daar met een werkgroep twee jaar over gedaan. Uiteindelijk zijn we blij dat er een lijn is binnen de sporten van de omnivereniging en het voetbal. Er is nu één bestuur en we zijn financieel helemaal samen."

Gezamenlijke shirts en eigen stijl

In Pannerden gaat er naast de naam meer veranderen. Er komt een eigen stijl en krijgen nieuwe gezamenlijke shirts. “Het is allemaal gemoderniseerd door de activiteiten en sponsoren samen te voegen. Dat is de uitkomst als je met een jonge enthousiaste groep mensen werkt”, zegt Van Kooij.
Over de nieuwe naam was iedereen het snel eens, laat de voorzitter weten: “Het Rooms-Katholieke was niet meer van toepassing en het was duidelijk dat het PSC moest worden.” Daarmee wordt Sportpark Pauwengaard één geheel. “We zitten hier op een mooie accommodatie met velden en een sporthal, waar we nog veel plezier van gaan hebben."