Arnhem en omstreken

Gratis stickers om hardrijders tegen te gaan in gemeente Renkum

Er zijn 30 km/ uur stickers af te halen bij het gemeentehuis in Oosterbeek
Er zijn 30 km/ uur stickers af te halen bij het gemeentehuis in Oosterbeek © Benjamin Beernink
OOSTERBEEK - In de gemeente Renkum zijn sinds kort gratis '30 km/uur' stickers af te halen, omdat bewoners en de gemeente merken dat er niet altijd aan de snelheid gehouden wordt. “Er wordt regelmatig te hard gereden”, vertelt wethouder Van Bentem.
Bewoners uit Renkum hebben last van automobilisten die te hard rijden. Wethouder Van Bentem vertelt dat de stickers een mooi middel zijn om mensen bewust te maken van 30 kilometer per uur zones.

Geen vertrouwen bij bewoners

Volgens buurtbewoners gaan deze rode ronde stickers niet helpen: “Absoluut niet, daar is geen beginnen aan.” Het zijn niet alleen de inwoners van de gemeente zelf, laat hij weten. “Ook de bezorgers, die met 50 naar beneden komen rijden! We spreken ze soms aan, maar dan ontkennen ze. ‘Oh, ik reed maar 30', zegt een bezorger dan. Dat helpt niet."
Een andere inwoner over het tempo: “Die klikostickers gaan niet helpen. Er staat 30 op de weg en op de borden. Als ik gebaar dat ze langzamer moeten rijden, wordt dat ook niet gewaardeerd. Soms kijken ze niet eens om.” De Nieuweweg is een voorbeeld van een plek waar consistent te hard gereden wordt. “Vooral tijdens de spits en bij het bejaardentehuis gaan ze snel”, vertelt de man. Deze bewoner denkt dat er maar één oplossing is voor de snelheidsduivels: “Een apparaat wat bekeuringen uitdeelt!” Echter, denkt de wethouder daar anders over. Van Bentem vindt het belangrijk dat de stickers geplakt worden. “Kom ze ophalen, we hebben er genoeg. Je kunt ze ook gratis bestellen bij Veilig Verkeer Nederland.”