Liemers

IJsbaan in Duiven wint Inclusieprijs: ‘Stapje extra gezet’

Fractieassistent Mathieu Maanders en organisator ijsbaan Joris van Zandvoort staan op het ijs
Fractieassistent Mathieu Maanders en organisator ijsbaan Joris van Zandvoort staan op het ijs © Mathieu Maanders
DUIVEN - Brilliant IJsbaan Duiven heeft de eerste editie van de Inclusieprijs gewonnen. De winnaar werd gekozen door werkgroep Inclusie. Joris van Zandvoort, organisator van de ijsbaan is blij: “Het is echt de kers op de taart!”
De Inclusieprijs is bedoeld voor een ondernemer, stichting, vereniging of persoon die zich inzet zodat iedereen mee kan doen. De ijsbaan, die eenmalig op het parkeerterrein bij de sportvelden van voetbalclub DVV en hockeyvereniging Westerduiven stond, won de prijs vanwege de prikkelarme uren en curling voor mensen in een rolstoel of andere fysieke beperking.
Mathieu Maanders heeft samen met de werkgroep Inclusie de ijsbaan uitgeroepen tot winnaar. “De ijsbaan Briliant heeft boven verwachting gepresteerd. Ze hebben een extra stap gezet ten opzichte van de andere twee genomineerden. De ijsbaan heeft echt een trend ingezet, ze hoeven natuurlijk geen moeite te doen!"

Grote invloed maatschappij

“Iedereen die bij de ijsbaan betrokken is, zijn vrijwilligers”, vertelt Van Zandvoort. Er is veel moeite gedaan om de ijsbaan, waar van 8 december tot en met 7 januari geschaatst kon worden, inclusief te maken. “Het is een kleine verandering in tijd en geld, maar het is een groot verschil voor de maatschappij. We willen dat iedereen mee kan doen en er geen onderscheid gemaakt hoeft te worden.”
Stichting Winterevenementen Duiven, de organisatoren, werden boven de fietsenwinkel Liemers fietsen en het Horsterpark verkozen. Opbrengsten die worden gemaakt aan de activiteit, gaan volledig naar andere goede doelen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Johannes Goossen.