Arnhem en omstreken

Gemeente Renkum wil meer mensen op de buurtbus

Wethouder Danielle van Bentem trapt de PR-campagne van de Buurtbus af samen met voorzitter Dick van der Meer
Wethouder Danielle van Bentem trapt de PR-campagne van de Buurtbus af samen met voorzitter Dick van der Meer © Gemeente Renkum
RENKUM - In Renkum wordt campagne gevoerd om meer met de buurtbus te reizen. Door de hele gemeente worden posters en flyers verspreid om de mensen weer in de buurtbussen te krijgen.
De twee buurtbussen bestaan al vijftien jaar en rijden doordeweeks ieder uur langs de zes dorpen op en neer. Op zaterdag rijdt de bus alleen tussen Doorwerth, Oosterbeek en Wolfheze. De gemeente Renkum wil dat de mensen weer meer gebruik gaan maken van de buurtbus. Onder meer om te zorgen dat de dienstverlening door kan gaan, ondanks werkzaamheden bij de herinrichting van de Stationsweg in Oosterbeek en later als de aanleg van de spooronderdoorgang in Wolfheze start.

Aanvulling op de lijnbussen

Dick van der Meer, voorzitter van de buurtbusvereniging Veluwezoom West, hierover: “Wij zijn een aanvulling op de lijnbussen die tussen Arnhem en Wageningen rijden. Dat doen wij met zestig vrijwilligers in totaal.”
De buurtbussen zijn voor jong en oud, maar worden nu vooral gebruikt door de oudere generatie die even naar de dokter moet of een boodschap moet doen. “Wij rijden veel langs flats van ouderen. Die kunnen sinds corona weer zelf boodschappen doen en dan krijgen wij vaak te horen: ‘Wat fijn dat u er weer bent!’ In corona reden wij ook minder. Het is heel belangrijk dat wij blijven bestaan, daarom geven wij er nu meer aandacht aan”, vertelt Van Der Meer.
Voorafgaand aan de corona-pandemie vervoerde de buurtbus ruim 30.000 passagiers. Vorig jaar reden er ‘slechts’ 25.000 reizigers met de buurtbus langs de verschillende dorpjes.