Arnhem en omstreken

Oddens kiest voor nieuwe koers Posttheater Arnhem

Directeur Harold Oddens vertelt over het podium in het Posttheater
Directeur Harold Oddens vertelt over het podium in het Posttheater © RTV Connect/ Beau Sanders
ARNHEM - Harold Oddens wil met het Posttheater meebewegen met de toekomst. Hij is sinds het vertrek van oprichter Roel Coppelmans de enige directeur. Als nieuwe leider wil hij zijn eigen draai geven aan het theater.
Oddens is bij het Posttheater komen werken, omdat hij het een fantastisch theater vindt. Daarom zal hij het roer niet volledig omgooien, maar hij wil wel dat ze meegaan met de tijd. “Zo gaan we ons meer richten op het maatschappelijk karakter en belang van het theater en het gebouw”, legt Oddens uit. “Ik bezocht dit gebouw al toen ik tiener was, dus ik wil het blijven openstellen voor Arnhemmers en specifiek ook voor mensen uit Klarendal.”
Tekst gaat verder onder de video

Samenwerken met Hoogte80 Festival

Het jaarlijkse Hoogte80 Festival op de Geitenkamp valt ook onder de verantwoordelijkheid van Oddens. In de toekomst wil hij het Posttheater en Hoogte80 Festival meer met elkaar samen laten gaan. Beide culturele uitingen hebben namelijk eenzelfde soort publiek en artiesten. Daarom denkt Oddens dat ze één gemeenschap kunnen vormen. Oddens benadrukt: “We willen elkaar versterken, maar kunnen ook van elkaar leren.”

Interactie met publiek

Het Posttheater aan de Rosendaalsestraat richt zich voornamelijk op cabaretiers. Ze noemen zichzelf ook wel het cabaretpodium van het oosten. “Bij het Posttheater bezoek je op een ongedwongen manier voorstellingen en voel je je gelijk thuis. Dat zien we ook aan de mensen die hier komen.”
Dit theater in Arnhem onderscheidt zich van andere theaters door de interactie tussen het publiek en de artiest. “De eerste rij stoelen staat vlak voor het podium”, vertelt de directeur. “Het contact is hier heel direct en bij sommige cabaretiers kan het zo zijn dat je wordt aangesproken en misschien zelfs de pineut bent. De korte gesprekken die dan ontstaan tussen de bezoeker en de cabaretier, zorgen soms voor het meeste gelach uit de zaal.”