Achterhoek

Particuliere woningbouw wordt mogelijk op bedrijventerrein bij Almen

Particuliere woningbouw wordt mogelijk op bedrijventerrein Scheggertdijk bij Almen
Particuliere woningbouw wordt mogelijk op bedrijventerrein Scheggertdijk bij Almen © Gemeente Lochem
De gemeenteraad van Lochem heeft maandagavond de nieuwe visie 'Bedrijventerrein Scheggertdijk Almen' aangenomen. Met de nieuwe visie hoopt de gemeente meer woningbouw en recreatie te realiseren op het bedrijventerrein.
In de visie is het bedrijventerrein opgedeeld in vier delen. Naast bedrijvigheid zal er op het terrein meer ruimte komen voor recreatie, woon-werklocaties en andere bijzondere woonvormen. Daarnaast laat de gemeente weten veel waarde te hechten aan woningbouw, als grondeigenaren zelf met ideeën komen. In de vergadering werd doormiddel van een amendement van Groen-Links en PvdA gepleit voor een soepelere indeling van de vier zones, zodat op meerdere plekken woningen kunnen worden gerealiseerd, en niet alleen in de zone 'Bijzondere woonvormen'.
Wethouder Ria Leliveld raadde dit af omdat er op plekken waar woningen staan, minder recreatie of toerisme gerealiseerd kan worden. Door een kleine aanpassing in het amendement, is dit alsnog goedgekeurd. In 2026 gaat de gemeente de visie evalueren, en kijken hoeveel initiatieven er gepasseerd zijn.