Arnhem en omstreken

Modeontwerper Sjaak Hullekes wint Cultuurprijs Arnhem 2024

Winnaar Sjaak Hullekes met de cheque
Winnaar Sjaak Hullekes met de cheque © Milla Helfferich
ARNHEM - De Cultuurprijs Arnhem 2024 is gewonnen door modeontwerper Sjaak Hullekes. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking die voor het eerst in het iconische Rembrandt Theater werd gehouden. Hullekes is blij met de stimuleringsprijs: "Dit is echt een stukje erkenning".
De Arnhemse Cultuurprijs is een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een maker die op unieke wijze een toevoeging doet aanhet Arnhemse kunst- en cultuurlandschap. Aan Hullekes werd vrijdagavond een oorkonde en geldsom van 5.000 euro overhandigd.
De modeontwerper weet nog niet precies wat hij met het geld gaat doen, maar is er zeker blij mee. "Het gaat niet zomaar op de grote hoop, dat zou zonde zijn. Ik hoop dat we er een bijzonder project mee kunnen doen", vertelt hij.
Het Arnhemse publiek is oktober dit jaar gevraagd om nominaties in te dienen. Uit een groot aantal inzendingen heeft de jury een selectie van drie kandidaten gemaakt. Zij moeten het culturele landschap van Arnhem verrijken en de uitstraling van Arnhem als cultuurstad van Oost-Nederland versterken. Vervolgens heeft de vakjury zelfstandig besloten wie de prijs in ontvangst mocht nemen.