Achterhoek

Nieuwe wethouder Montferland 1 februari bekend

Nieuwe wethouder Montferland 1 februari bekend
Nieuwe wethouder Montferland 1 februari bekend © REGIO8
Montferland heeft een extra raadsvergadering ingelast. Volgende week donderdag stellen de kandidaat-wethouders zich voor aan de raad en inwoners. Hierna kunnen de raadsleden stemmen over een nieuwe wethouder.
Er zijn voor zover bekend drie kandidaten, raadslid voor Daadkracht Joost Gerritsen, voormalig wethouder en VVD-raadslid Martin Som en de externe kandidaat Marije Eleveld. Eleveld wordt voorgedragen door Lijst Groot Montferland. Die laatste lijkt de beste papieren te hebben om in het college van de gemeente te komen. Eleveld heeft al ervaring als wethouder opgedaan in Ede en Wageningen.
Er waren eerst vier kandidaat-wethouders. Echter, tijdens de laatste raadsvergadering op 18 februari trok oud-wethouder en Helder-raadslid Rob Mos zijn kandidatuur in. Het ging volgens hem te veel om de poppetjes in plaats van de inhoud. Hij zag zichzelf als sta in de weg.
Montferland is op zoek naar een nieuwe wethouder sinds het afscheid van Henk Groot. Hij stopte omdat er twijfels waren over zijn integriteit. De voormalig oppositieleider van Lijst Groot Montferland voelde geen vertrouwen van een deel van de gemeenteraad nadat er een motie van wantrouwen werd aangekondigd tijdens een raadsvergadering. Dit omdat hij zou hebben gelogen, wat Groote zelf bestrijdt.