Liemers

Tijmenveldje aftrap voor meer Tijmenspeelplaatsen in Montferland

Tijmenveldje aftrap voor meer Tijmenspeelplaatsen in Montferland
Tijmenveldje aftrap voor meer Tijmenspeelplaatsen in Montferland © REGIO8
'S-HEERENBERG - Met de opening van het eerste Tijmenveldje in ’s-Heerenberg afgelopen vrijdag, is het startschot gegeven voor veel meer dergelijke speelplekken in de gemeente Montferland. De kersverse kunstgrasmat in 's-Heerenberg draagt de naam van Tijmen, een speler van de voormalig voetbalclub MvR die vijf jaar geleden overleed door een ongelukkige botsing tijdens een wedstrijd.
“Ik ben echt supertrots dat we dit veldje nu al hebben kunnen realiseren”, zegt Dion Steenbergen, vader van Tijmen en voorzitter van de stichting ‘Tijmen voor het goede doel’. De stichting heeft dankzij donaties samen met de gemeente het voet- en basketbalveld kunnen aanleggen. Wethouder Gerard Nijland is blij met initiatieven als deze. “Het is altijd mooi meegenomen als initiatieven gedragen worden door de samenleving, dat maakt het voor ons als gemeente ook een stuk makkelijker”, aldus Nijland, die het dossier heeft overgenomen van vertrokken wethouder Henk Groote. Groote kreeg van de ouders nog alle lof voor zijn inzet voor het veldje.
Nieuwe speelplaatsen of toestellen met de naam van Tijmen hoeven zeker niet allemaal in ’s-Heerenberg te liggen. Inwoners uit heel Montferland kunnen zich melden bij de stichting met ideeën. De naam van Tijmen leeft zo voort in Montferland, eerder werd ook al een jaarlijks internationaal voetbaltoernooi opgestart die vernoemd is naar de jonge voetballer. Wethouder Nijland is blij dat het Tijmenveldje een vervolg krijgt: “Het zijn natuurlijk hele trieste omstandigheden, maar het is mooi dat dit vanuit zijn naam gedaan wordt.”