Rijk van Nijmegen

Chenna vecht voor hulphond ondanks weigering zorgverzekering

Hulphond. Bron; Wikipedia
Hulphond. Bron; Wikipedia
NIJMEGEN - Chenna, een 35-jarige vrouw uit Nijmegen, heeft zich tot crowdfunding gewend om een hulphond te financieren, nadat haar zorgverzekeraar weigerde bij te dragen aan de kosten. Geboren met cerebrale parese, een aandoening veroorzaakt door een hartstilstand van 14 minuten bij haar geboorte, streeft Chenna naar meer zelfstandigheid en kwaliteit van leven door de assistentie van een hulphond.
Ondanks dat Chenna aan alle voorwaarden van Hulphond Nederland voldoet, zijn haar aanvragen en bezwaren bij de zorgverzekering meerdere keren afgewezen. De verzekeraar stelt dat, gezien de verwachte achteruitgang van haar gezondheid, een hulphond overbodig zou zijn. Dit standpunt laat Chenna, die haar zelfstandigheid steeds meer ziet afnemen door haar overbelastte rechterarm, in de steek.

Veel steun

De lokale onderneming 'I love Nijmegen' toont zich solidair door een deel van hun winst te doneren om Chenna te helpen het benodigde bedrag van €22.000 te bereiken. De totale kosten voor de hulphond zijn twee keer zoveel, waarvan Hulphond Nederland de helft financiert. Tot nu toe heeft Chenna's crowdfunding-campagne al ongeveer €6000 opgehaald.
Chenna hoopt op financiële steun en brede verspreiding van haar verzoek. Met de hulp van een hulphond verwacht ze minder pijn en eenzaamheid te ervaren en haar zelfstandigheid en levensvreugde terug te winnen.