Achterhoek

Burgemeester Boumans genomineerd als Beste Bestuurder van Nederland

Burgemeester Boumans genomineerd als Beste Bestuurder van Nederland
Burgemeester Boumans genomineerd als Beste Bestuurder van Nederland © REGIO8
DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem is genomineerd voor de titel beste bestuurder van 2023. Hij is de enige Achterhoeker die in de race is voor de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door het vakblad Binnenlands Bestuur.
Boumans wordt door de organisatie onder meer geroemd vanwege de manier hoe hij Doetinchem en de Achterhoek op de kaart zet. Ook zijn benoeming tot vicevoorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten is reden voor de nominatie, meldt Binnenlands Bestuur. ‘Burgemeester Boumans schroomt niet om grote en moeilijke dossiers op te pakken en tot een goed en bevredigend einde te brengen’, schrijft de organisatie over de Doetinchemse burgemeester. ‘Hij doet wat hij zegt en dat wordt alom gewaardeerd.’
Of Boumans wint, is afhankelijk van het aantal stemmen dat hij krijgt. Via een internetpagina kunnen mensen inmiddels hun stem uitbrengen. In zijn categorie heeft Boumans onder meer concurrentie van de burgemeesters van Urk, Olst-Wijhe en Diemen. Er worden ook prijzen uitgereikt voor de Beste Bestuurder jonger dan veertig jaar en de Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Hiervoor zijn geen Achterhoekse bestuurders genomineerd. Op woensdag 7 februari wordt de winnaar bekend.

Achterhoekse eer

Hoewel er dit jaar geen Achterhoekers in de race zijn, heeft de regio wel een verleden met de nodige prijzen. In 2022 werd Joop Wikkerink als wethouder van Aalten nog verkozen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Ook Joris Bengevoord (burgemeester Winterswijk, red.) en Ilse Saris (toenmalig wethouder Winterswijk, red.) schreven deze prijs eerder op hun naam.