Rijk van Nijmegen

Politie in Millingen waarschuwt voor wit busje dat kinderen achtervolgt

Ter illustratie
Ter illustratie © YouTube
MILLINGEN AAN DE RIJN - Wijkagenten in de gemeente Berg en Dal waarschuwen ouders op Facebook om alert te zijn op twee donker geklede mannen in een wit busje, die in Millingen kinderen achtervolgd zouden hebben.
De officiële waarschuwing komt nadat een moeder op Facebook een bericht plaatste over een wit busje dat langzaam achter haar dochter zou hebben aangereden. “Mijn dochter komt thuis, is achterna gezeten door een wit Caddy-busje met twee donker geklede mannen. Ze is heel hard weg gefietst. En is bang,” schreef de moeder. In antwoord op het bericht reageerden meerdere ouders met meldingen van soortgelijke incidenten die in Millingen zouden hebben plaatsgevonden. 

Waarschuwing wijkagenten

“Wij krijgen meerdere berichten dat (jonge) kinderen zijn achtervolgd door een witte bus. In de bus zouden twee mannen hebben gezeten met doenkere kleding. Attendeer uw kinderen op deze situatie en laat ze niet in gesprek gaan met deze personen,” zo klinkt de waarschuwing van de wijkagenten. De agenten roepen mensen op om als ze het busje zien, het kenteken te noteren of videobeelden te maken. Over het signalement van de mannen is verder niets bekend gemaakt.
Ouders werden donderdag door De Martinusschool in Millingen geattendeerd op het bericht van de wijkagenten. Ook de scholen in Leuth en Kekerdom hebben ouders op de hoogte gesteld van het politiebericht.

Echt of hoax?

Of de incidenten op waarheid berusten is onduidelijk. Op Facebook doen al jaren berichten de ronde van ‘mannen in witte busjes die kinderen zouden achtervolgen’. Er wordt ook gesproken van Het Witte Busjessyndroom en de ‘hoax over het witte busje’. Toch neemt de politie met de waarschuwing het zekere voor het onzekere.