Rivierengebied

Piet Jan den Dikken kandidaat-wethouder namens ChristenUnie West Betuwe

Piet Jan den Dikken van de Christenunie West Betuwe
Piet Jan den Dikken van de Christenunie West Betuwe © Christenunie West Betuwe
TRICHT - Piet Jan den Dikken kandidaat-wethouder namens ChristenUnie West Betuwe
WEST BETUWE - De fractie van de ChristenUnie in West Betuwe draagt Piet Jan den Dikken voor als kandidaat-wethouder. De vacature is ontstaan doordat wethouder Govert van Bezooijen recent zijn pensionering  aankondigde.

"Een grote eer"

"Een grote eer! In mijn werk ben ik gewend om wethouders te adviseren en hun besluiten voor te bereiden, nu stap ik over naar de andere kant van de tafel’’, reageert Piet Jan den Dikken enthousiast op zijn voordracht. ‘’Als wethouder heb je dagelijks uitdagingen die om oplossingen vragen, waarbij je iedere keer het belang van burgers voor ogen moet houden. Dus je moet continu goed kijken of het gemaakte beleid in de praktijk echt werkt. Dan hebben inwoners en ondernemers er pas wat aan.

Piet Jan den Dikken

Piet Jan den Dikken is 52 jaar, getrouwd met Marja en vader van twee dochters. Het gezin woont sinds zes jaar in Tricht, daarvoor lange tijd in Meteren. Na zijn studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen is Piet Jan ruim 25 jaar als adviseur en projectleider werkzaam geweest bij verschillende gemeenten op het thema Economische Zaken. Eerst bij de gemeente Zutphen, daarna lange tijd bij de gemeente Den Bosch en sinds ruim een jaar bij de gemeente Utrecht. Hij stelde daar onder meer een economische agenda voor de stad Utrecht op.
Piet Jan is sinds twee jaar burgerraadslid voor de ChristenUnie en was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen lokaal campagneleider voor de ChristenUnie in West Betuwe.
Als de gemeenteraad van West Betuwe instemt met de voordracht, wordt Piet Jan in de gemeenteraadsvergadering van 26 maart beëdigd.