Arnhem en omstreken

Burgers' Zoo kijkt tevreden terug op 2023: ‘We moeten kritisch blijven’

Ruim een miljoen mensen hebben vorig jaar Burgers' Zoo bezocht
Ruim een miljoen mensen hebben vorig jaar Burgers' Zoo bezocht © RTV Connect
ARNHEM - Ruim een miljoen mensen bezochten het afgelopen jaar bezochten Burgers' Zoo. De dierentuin kijkt dan ook terug op een succesvol jaar, met hoogtepunten als de geboorte van een zeekoe en twee chimpansees. Toch ziet Bas Lukkenaar voldoende uitdaging: ‘‘Als dierentuin zijn we altijd op zoek naar verbetering.’’
‘‘We kijken waar we het nog beter kunnen doen, door het bijvoorbeeld te hebben over de veranderde ideeën wat betreft het houden van dieren en welke nieuwe technieken er zijn’’, vertelt Lukkenaar. Een concrete verandering is de toegang naar de olifanten verblijven, deze wordt in 2024 namelijk vernieuwd.
Zo’n grote dierentuin kost wel wat, blijkt uit het jaaroverzicht dat Burgers Zoo heeft opgemaakt. Zo aten slechts twee Aziatische olifanten samen wel 37.000 kilo hooi. Daarnaast was voor het koraalrifaquarium 272.000 kilo zeezout nodig. In totaal waren dierverzorgers ruim 1250 uur onder water aan het werk in de aquaria. Het geven van rondleidingen is populair, want 190 mensen hebben zich aangemeld om de gidsencursus te volgen bij de dierentuin.