Arnhem en omstreken

Directeur Bak is tevreden over de impact Museum Arnhem in 2023

Expositie How dare you make me feel this way
Expositie How dare you make me feel this way © Museum Arnhem
ARNHEM - Directeur Saskia Bak van Museum Arnhem kijkt positief terug op het afgelopen jaar. Het museum heeft namelijk in 2023 meer dan honderdduizend bezoekers gehad en er zijn verschillende nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de collectie.
Na het succesvolle openingsjaar in 2022, hoopte Bak dat het Arnhemse publiek enthousiast zou blijven over het museum. Dat is in haar ogen gelukt als ze kijkt naar het bezoekersaantal. “We zijn als museum de goede weg ingeslagen”, vertelt Bak. “En we maken een positieve impact bij een breed publiek.”

Nieuwe aanwinsten

Volgens het museum wisten vooral drie tentoonstellingen indruk te maken bij de bezoekers: How dare you make me feel this way, Hans Baluschek & Carel Willink en Tussen grenzen en Kunst in het Derde Rijk. Naar aanleiding van de expositie Hans Baluschek & Carel Willink, is er een nieuw kunstwerk van Carel Willink aangekocht. Het kunstwerk komt uit 1924 en is uniek voor de Nederlandse moderne kunst, omdat het een voorbeeld is van vroeg, abstract werk in Nederland.
Het beeld Moederslang uit de tentoonstelling Tussen Grenzen heeft een permanente plek in de beeldentuin van Museum Arnhem gekregen. Kunstenaar Susanne Khalil Yusef maakte speciaal voor de expositie dit kunstwerk. Nu het beeld een vaste plaats heeft gekregen, kan iedereen het komen bekijken. Ook als je geen ticket hebt voor het museum, want de tuin is gratis te betreden.

Kinderdirectie

Museum Arnhem focust zich niet alleen op volwassen mensen, maar wil ook jonger publiek aantrekken. Sinds 2016 heeft het museum een kinderdirecteur en hij of zij denkt mee over een aanbod voor leeftijdsgenoten. Omdat er in het schooljaar 2023-2024 veel aanmeldingen waren om kinderdirecteur te worden, besloot het museum een kinderdirectie aan te stellen. De directie bestaat nu uit leerlingen van OBS Boomhut, Kindcentrum De Werf, Daltonschool Confetti en SO de Brouwerij uit Arnhem.
Lees meer over Museum Arnhem: