Achterhoek

Slingeland Ziekenhuis akkoord met zorgverzekeraars, ook Menzis tekent

Slingeland Ziekenhuis akkoord met zorgverzekeraars, ook Menzis tekent
Slingeland Ziekenhuis akkoord met zorgverzekeraars, ook Menzis tekent © REGIO8
DOETINCHEM - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft voor het nieuwe jaar afspraken gemaakt met de grote Nederlandse zorgverzekeraars. Als laatste is een akkoord bereikt met Menzis, waarmee het onderhandelen ook dit jaar weer het langste duurde.
“Met de gemaakte afspraken geven zorgverzekeraars mensen uit de hele regio de mogelijkheid om hun behandeling vergoed te krijgen in het Slingeland”, meldt Paul Nijssen, lid van de raad van bestuur van het Doetinchemse ziekenhuis. “Zo zijn bijvoorbeeld inwoners uit de regio Zutphen – waar een deel van de zorg is weggevallen – ook van harte welkom in het Slingeland.” Menzis was de laatste verzekeraar waarmee een akkoord is bereikt, dat gebeurde afgelopen vrijdag.
Elk jaar maken ziekenhuizen en zorgverzekeraars afspraken over onder meer de prijs van behandelingen. Met Zorg en Zekerheid, Eucare, CZ en ASR zijn nu contracten getekend tot en met 2025. Met ONVZ en DSW lopen de afspraken een jaar langer, tot en met 2026. De afspraken met Menzis, VGZ, Zilveren Kruis (Achmea) en Salland Zorgverzekeringen lopen alleen komend jaar.

Grootste verzekeraar

Met ongeveer 135.000 klanten was Menzis dit jaar de grootste verzekeraar in de Achterhoek. Toch duurde het tot de zomer voordat er rekeningen voor zorg in het Doetinchemse ziekenhuis werden betaald, nadat er in februari 2023 al een akkoord werd bereikt. Overigens is de zorg voor Menzis-verzekerden gewoon doorgegaan in het Slingeland.