Liemers

Gehandicapte Fleur (18) niet meer aan huis gekluisterd dankzij nieuwe bus

Moeder Monique houdt de sleutels van haar nieuwe bus vast voor dochter Fleur
Moeder Monique houdt de sleutels van haar nieuwe bus vast voor dochter Fleur © Privé archief
WESTERVOORT - Er was nog maar 9.000 van de beoogde 35.000 euro opgehaald, toen de familie van de gehandicapte Fleur (18) goed nieuws ontving. Nadat de oude bus van Fleur plots uitbrandde, was zij maandenlang aan huis gebonden. Totdat een ander gezin hun kortgeleden een andere bus aanbood, die de familie van Fleur direct in gebruik kon nemen.
‘’Er nam een gezin met ons contact waarvan hun zoontje net was overleden. Zij boden de bus van hun zoon aan", vertelt moeder Monique. Hun zoon was ook 18, wat meteen zorgde voor een bijzondere connectie. "Wij zijn toen tot een constructie gekomen waardoor hij gelijk kon komen. Echt fantastisch! Deze bus was al aangepast, dus dat scheelt ook in de centen. We zijn er heel blij mee."
In goed overleg is er besloten om in totaal 15.000 euro te betalen voor de nieuwe bus. Daarvan is er nu 11.000 betaald. De crowdfundingsactie startte met een streefbedrag van 35.000 euro. Dat bedrag is nu verlaagd, omdat de nieuwe bus geen aanpassingen nodig heeft. ‘’Het niet ingezamelde deel heb ik geleend van mensen om mij heen. Daarmee heb ik de hele bus afbetaald. Dat vond ik wel fair naar hen toe, zodat zij het kunnen afsluiten. Aangezien zij natuurlijk een emotionele binding hebben met die bus.’’

Weer dingen ondernemen

Een paar weken geleden werd Fleur getroffen door een longontsteking, wat een grote impact heeft op haar gesteldheid. ‘’Ze heeft geen longontsteking meer, maar is wel erg verzwakt. We hebben daardoor nog niet veel met de bus kunnen rijden, maar dat zal met de zomer wel anders zijn." De nieuwe bus betekent dat Fleur weer naar buiten kan en dat ze weer wat kunnen ondernemen. Monique: "We kunnen weer compleet, met het hele gezin, naar de winkel kunnen of kleine uitstapjes maken."
Fleur zit met het hele gezin in de nieuwe bus
Fleur zit met het hele gezin in de nieuwe bus © Privé archief