Achterhoek

Kerk wordt weer middelpunt door woningbouwplannen Netterden

Kerk wordt weer middelpunt door woningbouwplannen Netterden
Kerk wordt weer middelpunt door woningbouwplannen Netterden © REGIO8
NETTERDEN - De gemeente Oude IJsselstreek heeft nieuwe woningbouwplannen op twee locaties in Netterden gepresenteerd. Aan de Amtweg moeten 28 woningen komen en op een stuk agrarische grond aan de Netterdensestraat moeten 21 nieuwe huizen worden gebouwd.
Op het stuk landbouwgrond aan de Netterdensestraat wil een initiatiefnemer 21 woningen bouwen. Dat er op deze plek wordt gebouwd was de wens van de inwoners van Netterden. Doordat er nieuwe woningen komen aan de rand van het dorp komt de kerk weer in het midden van het dorp te staan. Vanuit het nieuwbouwproject moeten tien woningen voor starters beschikbaar komen. Dat wil zeggen dat de huizen gebouwd worden met een maximale koopprijs van 250.000 euro.
Ook aan de Amtweg wil Oude IJsselstreek 28 woningen realiseren. Dit moet gebeuren op de grond van het bedrijf Wanders. Het Netterdense bedrijf wil verhuizen naar Ulft en de achtergebleven grond moet beschikbaar komen voor nieuwbouwplannen. Van de bijna dertig woningen moeten er tien voor starters en senioren worden gebouwd.

Leefbaar Netterden

De inwoners van Netterden hebben eerder hun mening gegeven over de plannen. Vanuit de reacties zijn de plannen aangepast. De twee ontwerpbestemmingsplannen liggen ter inzage. “We denken dat deze ontwikkelingen bijdragen aan de leefbaarheid in Netterden en we zijn blij dat Netterden op deze manier meehelpt aan het realiseren van de woningbouwdoelstelling", aldus wethouder Ben Hiddinga over de plannen.

Ook bouwen in de kleine kern

Oude IJsselstreek wil tot 2030 flink gaan bouwen. In totaal moeten er 1500 woningen worden gerealiseerd in de gemeente. Zo komen er ruim 550 wonigen Varsseveld. De gemeente wil ook in kleine kernen nieuwbouwplannen realiseren: "De gemeenteraad heeft inmiddels bestemmingsplannen vastgesteld waarmee nog eens 166 woningen kunnen worden gebouwd. Een deel van de 166 woningen zijn ook in Megchelen, Varsselder en Heelweg mogelijk gemaakt."