Achterhoek

Van der Tas benoemd tot waarnemend burgemeester Bronckhorst

Van der Tas benoemd tot waarnemend burgemeester Bronckhorst
Van der Tas benoemd tot waarnemend burgemeester Bronckhorst © Gemeente Bronckhorst
HENGELO - Marja van der Tas uit Heerde is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bronckhorst na het vertrek van Marianne Besselink per 1 januari 2024. De waarneming duurt tot de nieuwe burgemeester gekozen geïnstalleerd is, waarschijnlijk is dit niet eerder dan februari 2025.
"Met Marja van der Tas krijgt de gemeente Bronckhorst een zeer ervaren bestuurder als waarnemend burgemeester", valt te lezen in het persbericht van de provincie. "Ze kan omschreven worden als een verbindende, toegankelijke en empathische persoonlijkheid en heeft tegelijkertijd de stevigheid en ervaring om de gemeentelijke opgaven samen met de raad en het college op te pakken." Op dit moment is Van der Tas lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe.
De 65-jarige bestuurder was eerder burgemeester in de gemeente Steenwijkerland en wethouder in de gemeente Apeldoorn. "Bronckhorst is een prachtige gemeente", aldus de nieuwe tijdelijke burgemeester. "Ik kijk met heel veel plezier uit naar een fijne samenwerking met inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en natuurlijk gemeenteraad en ambtenaren."

Besselink

Marianne Besselink vertrekt na acht jaar als burgemeester van plattelandsgemeente Bronckhorst. Het voormalig Staten- en Tweede Kamerlid namens de PvdA stapt over naar het onderwijs en wordt met ingang van het nieuwe jaar voorzitter van het college van bestuur bij het Zone.college.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal