Arnhem en omstreken

Modeste uit Arnhem zamelt tientallen rugtassen in voor vluchtelingen

Modeste Monteban
Modeste Monteban © RTV Connect
ARNHEM - Modeste Monteban begon een aantal weken geleden met het inzamelen van rugtassen voor vluchtelingkinderen in Griekenland. Inmiddels heeft ze bijna 80 stuks gevuld met speelgoed en lesmateriaal. "Ik hoop dat het voor eventjes een glimlach op hun gezicht kan brengen."
Begin december stonden er nog maar twee tassen in haar huiskamer. Nu, twee weken later staat haar woonkamer vol. Ze had wel gehoopt dat er veel ingezameld zou worden, maar dat het zo snel zou gaan had ze niet verwacht. ''Het ging op een gegeven moment heel hard'', vertelt ze. ''De mails bleven maar binnenkomen en ook ouders van de school van mijn dochter benaderden mij.''
Monteban had zich via internet aangemeld bij de organisatie Because We Carry als inzamelingspunt voor kinderrugzakken die naar kinderen van vluchtelingen op Lesbos in Griekenland worden gebracht. De kinderen zijn gevlucht maar zitten nu vast op het eiland. Ze slapen in tenten en hebben heel weinig. Dat raakt de Arnhemse, die zelf ook moeder is. "Als het om kinderen gaat, gaat het mij direct aan het hart," zegt ze.