Achterhoek

Gaanderen en Terborg geteisterd door vier woninginbraken op één dag

Gaanderen en Terborg geteisterd door vier woninginbraken op één dag
Gaanderen en Terborg geteisterd door vier woninginbraken op één dag © REGIO8
De gemeente Oude IJsselstreek is dinsdag flink geteisterd door een serie inbraken. Op één dag is er bij vier woningen ingebroken. Ook is er geprobeerd in te breken in een auto, maar dit is niet gelukt.
De inbraken hebben plaatsgevonden in Terborg aan de Borgsche Rieten en het Prins Mauritshof en in Gaanderen aan de Ligusterstraat en de Leuverinkstraat. "Het is opvallend dat er vier woninginbraken zijn geweest in korte tijd in dezelfde omgeving", laat de politie in een reactie weten. Bij de laatste inbraak, van de serie, heeft inwoner de dader betrapt. Wat opvallend is, is dat hierna de inbraken zijn gestopt. "Hierdoor is het een aannemelijk scenario dat het dezelfde dadergroep is, maar dat kunnen wij niet bevestigen", aldus een wijkagent.
Daarnaast waarschuwt de politie er voor dat in de donkere wintermaanden het aantal inbraken toenemen. Inwoners worden er op geattendeerd ramen en deuren goed op slot te doen. "Al ga je tien minuten met je hond wandelen", aldus de politie. De politie laat weten opzoek te zijn naar getuigen, camerabeelden en andere informatie.

Auto-inbraak Etten

Op dezelfde dag is er ook geprobeerd in een auto in te breken in Etten, aan de Zeddamseweg. Of deze auto-inbraak verband houdt met de woninginbraken kan de politie niet bevestigen.