Achterhoek

Recordbedrag voor eerste zak oliebollen bij CV de Metworst in Silvolde

Recordbedrag voor eerste zak oliebollen bij CV de Metworst in Silvolde
Recordbedrag voor eerste zak oliebollen bij CV de Metworst in Silvolde © CV de Metworst
Bij carnavalsvereniging de Metworst in Silvolde ging tijdens de grootse online-olliebollenveiling van Nederland, de eerste zak van zestig oliebollen voor 1.111 euro over de toonbank. Ieder jaar wordt tijdens het oliebollenweekend de eerste zak oliebollen geveild, waarbij er een heuse strijd plaatsvindt voor de allereerste zak.
“Toen dit bedrag kwam moest ik even controleren of er niet per ongeluk een komma vergeten was”, vertelt penningmeester Lars Tönis. “Het was een heel bijzonder moment voor de vereniging waar wij nooit van hadden durven dromen.”
Tiggelovend-Kok was de grote winnaar van de veiling in café ’t Molentje in Silvolde. Enige verbazing was er wel bij de vereniging, want zo'n gigantisch bedrag zagen de leden niet aankomen. “Het was voor ons een compleet raadsel waarom zij dit hoge bedrag aan ons doneren voor de oliebollen”, beschrijft Tönis. “Ze zijn al jaren lang sponsor van onze vereniging en dan doneren ze ook nog eens zo’n bedrag, dat is heel bijzonder.”

'Zelfde als eerste ton haring'

Iedere decembermaand vindt de veiling plaats waar flinke bedragen worden geboden voor de eerste zak oliebollen. “Eigenlijk een beetje hetzelfde als de eerste ton haring, maar dan voor oliebollen”, legt Tönis uit.
Vorig jaar eindigde het bedrag op 444,44 euro, wat dit jaar binnen een uur werd behaald. Naast een gezellig oliebollenweekend is het opgehaalde bedrag ook erg belangrijk voor de vereniging. “Ieder bedrag dat gedoneerd wordt is erg mooi voor de vereniging, maar natuurlijk ook belangrijk voor het nieuwe carnavalsjaar”, vertelt Tönis. Om de hoogte van het hoge bedrag van dit jaar in perspectief te plaatsen; de winnaar van de veiling betaalt ongeveer 18,50 euro per oliebol.