Achterhoek

Raadsvergadering Montferland geannuleerd om rust terug te krijgen

Raadsvergadering Montferland geannuleerd om rust terug te krijgen
Raadsvergadering Montferland geannuleerd om rust terug te krijgen © REGIO8
DOETINCHEM - De gemeenteraadsvergadering van de gemeente Montferland die komende donderdag op de agenda stond, is afgelast. Het is zéér uitzonderlijk dat een raadsvergadering van de agenda verdwijnt. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de politieke chaos die is ontstaan weer in de hand te krijgen.
“Hiertoe is besloten omdat de raadsleden de komende weken hun standpunten gaan bepalen over de toekomst van het bestuur van Montferland”, laat de gemeente in een persbericht weten. Na het opstappen van wethouder Henk Grootte vorige maand, zitten er nog maar drie wethouders in het college. De raad moet het er eerst over eens worden of ze naar vier of vijf wethouders willen. “Om de voor- en nadelen hiervan goed uit te zoeken en een debat te kunnen voeren in de raadsvergadering is meer tijd nodig", schetst de gemeente.
Ook de status van het gesloten raadsakkoord wordt tegen het licht gehouden. Hoewel alle fractievoorzitters het akkoord hebben getekend, steunen niet alle raadsleden het meer. Komende tijd zullen er onder leiding van de burgemeester veel gesprekken worden gevoerd met raadsleden om de neuzen weer een beetje dezelfde kant op te krijgen en het creëren van ‘onderling begrip’. Naar verwachting vindt er kort ná de jaarwisseling een extra raadsvergadering plaats.