Achterhoek

Fractievoorzitter verlaat CDA Montferland en gaat alleen verder

Fractievoorzitter verlaat CDA Montferland en gaat alleen verder
Fractievoorzitter verlaat CDA Montferland en gaat alleen verder © REGIO8
John Teunissen stopt per direct als fractievoorzitter van CDA Montferland en gaat zelfstandig verder. Hij noemt een verschil van mening over de koers als reden, hij voelt te weinig vertrouwen van een deel van de fractie.
“Ik voel me al een geruime tijd niet meer thuis in de fractie van het CDA Montferland”, aldus Teunissen. “Mij bekroop steeds vaker het gevoel dat een aantal fractieleden hun eigen standpunt belangrijker vinden dan het (algemeen) belang van de gemeente Montferland of van de partij.” Teunissen gaat voorlopig zelfstandig verder, waardoor er opnieuw een eenpitter bijkomt in de onrustige gemeente. Eerder splitste Joost Gerritsen zich af van Lijst Groot Montferland, hij ging verder als Daadkracht.
Het is sowieso politiek onrustig in de grensgemeente. Twee wethouders sneuvelden tijdens deze periode, terwijl ook andere raadsleden van partij switchten. Zo stapte Toon Schepers uit Helder. Dit jaar sloot hij zich aan bij Lokaal Belang, waar hij fractievoorzitter is. Lokaal Belang-fractievoorzitter John van Schriek stapte juist weer over naar de VVD.

‘Draag bij aan onrust’

Teunissen trekt wat dat betreft het boetekleed aan. “Ik realiseer me terdege dat ik met dit besluit bijdraag aan de toch al bestaande onrust binnen de gemeente Montferland”, aldus de inwoner van ’s-Heerenberg. “Dat spijt mij oprecht. Maar als ik voel dat mijn eigenwaarde in de knel komt dan trek ik een streep.”

‘Bevorderlijk is het niet’

Het lokale partijbestuur was nog niet beschikbaar voor een reactie. CDA-raadslid Jurge Menting laat de officiële partijvisie aan anderen, maar vindt het wel teleurstellend: “Ik loop al tien jaar mee hier in de raad, maar het is de afgelopen periode wel erg dynamisch geworden. Dit helpt niet voor het vertrouwen, dat zal duidelijk zijn. Bovendien is het niet bevorderlijk voor de politiek, want met minder partijen kom je eerder tot besluiten.”
Foto: REGIO8